Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Megaupload

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z Megaupload, a dokładnie to chce pobrać pewien plik który waży 500mb, a zamiast niego ściąga mi się plik o takiej samej nazwie ale waży ok. 15kb.

Dlaczego tak się dzieje i jak temu zaradzić. Dla osoby, która pomoże +

PS. Dodałem ss, który przedstawia ten problem.

Jeżeli pisze w złym dziale bardzo przepraszam.

592ae0cfaca21_post-271126-0330502001289758103_thumb.jpg

darkness3.png

Opublikowano

Hmm... widzę,że z Mozilli ściągasz... nie powinno być takich problemów... Spróbuj z innej przeglądarki np opery może to coś da :unsure:

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

Dokładnie to robię privka i to nie pierwszy raz. wcześniej też pobierałem clienty i nie miałem takich problemów. Takie coś przytrafiło mi się pierwszy raz ale spróbuję i napisze czy działa.

darkness3.png

Opublikowano

Zacząłem pobieranie przez Internet Explorer i normalnie pobiera. Ale teraz mam pytanie. Dlaczego tak jest, że przez mozille nie idzie a inne przeglądarki tak (osobiście wole posługiwać się mozillą), a drugie pytanie - dlaczego jeżeli mam neta 8mb/s, każdy plik jaki ściągam (obojętne czy to tak jak ten client czy np. FreeDownloadManager) wszystko mi się pobiera z prędkością 40/50 kb/s. Dałem takie przykłady bo akurat to ostatnio ściągałem.

darkness3.png

Opublikowano

Pobierz BitComet.

Gdy masz już Pobierz/Download PPM --> Zapisz link odnośnika

Przechodzisz do BitComet'a i pobierz.

Napewno zadziała.

Z tego co mi wiadomo BitComet to program raczej do pobierania torrentów. A zadziałało przez inna przeglądarkę i dlaczego tak się stało. (bo osobiście bym wolał wszystko robić w mozilli). A co do BitComet'a to może nie jestem na tyle poinformowany albo coś się z tym programem pozmieniało bo posługiwałem się nim jakieś 3 lata temu (zmieniłem na uTorrent :) ) Też próbowałem pobierać przez Free Download Manager tzn. przez mozille wyszukiwałem linki i wklejałem do w.w. programu i tez sie pobierały "wersje" (jeśli tak to można nazwać) 15kb :mellow:

darkness3.png

Opublikowano

Możesz mieć wirusa który spowalnia download.

Przeskanuj komputer antywirusem i przeczyść CCleaner'em.

Może to też być pomyłka twojego dostawcy. Zadzwoń dowiedz się.

Jeśli to nie zadziała reinstal systemu napewno pomoże ;)

@UP

BitComet'em możesz pobrać nawet twoją babcie z sieci.

Tylko trzeba umiejętnie posługiwać się tym programem.

Me gusta.

Opublikowano

zawsze tak jest mam MF i jak siagam cos z Megaupload to pisze 0.00 a jak sciagne to np 500.67 MB

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Ale w przeglądarce (to okno pobierania plików) i na dysku ten plik zajmuje 14.8kb a powinien zajmować 503mb (według Megaupload). A z tego co Ty mówisz to rozumie, że pisze Ci ze ten plik ma np. 15kb a na dysku dajmy na to że 500mb i ściąga się dłużej. A u mnie to jest tak, że ściąga się dosłownie sekundę.

darkness3.png

Opublikowano

mam tak na innym kompie , z mozilli nic nawet się nie da włączyć , a z opery normalnie się otwiera

Mi ten sam plik z Internet Explorer pobiera a z Mozilli nie. A wcześniej takiego problemu nie miałem bo robiłem swojego priva i normalnie pobierałem pliki serwerowe i clienta a teraz...

darkness3.png

Opublikowano

No to musisz przerzucić się na inną przeglądarkę :P

A co do prędkości pobierana to takie serwisy mają limit na free acc więc dlatego tak wolno ściąga :P (sam mam neta 8mb/s więc wiem ;) )

1314539894-U88990.jpg